Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πέπη Γκόβα : Η γνωστή ερευνήτρια τοπικής γαστρονομίας μας "ξεναγεί" στη δική της Σίφνο !


Ρεβιθάδα Σίφνου

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ρεβίθια – 1 κουτάλι σούπας μαγειρική σόδα – 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι – ¾ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο – αλεύρι – 1 δαφνόφυλλο - αλάτι – πιπέρι – νερό – λεμόνι (στο σερβίρισμα).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό. Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά). Τα βάζουμε στη σκεπασταριά (πήλινο σκεύος για τη ρεβιθάδα) και τους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη δάφνη, μια κουταλιά αλεύρι, το λάδι, αλατοπίπερο και νερό. Καλύπτουμε τη σκεπασταριά με το καπάκι της και τη βάζουμε στον ξυλόφουρνο και αφήνουμε τη ρεβιθάδα να σιγοψηθεί για 6 περίπου ώρες!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ 
Το νερό που χρησιμοποιούμε και στο μούλιασμα και στο μαγείρεμα πρέπει να είναι μαλακό (στη Σίφνο χρησιμοποιούμε από το βρόχινο που αποθηκεύουμε στις στέρνες μας). Μπορείτε να φτιάξετε τη ρεβιθάδα και με εμφιαλωμένο νερό, όπως επίσης και να την σιγοψήσετε στον ηλεκτρικό φούρνο για 6 ώρες στους 150 βαθμούς.



___________

ΠΕΠΗ ΓΚΟΒΑ



Η Πέπη Γκόβα είναι ερευνήτρια τοπικής γαστρονομίας και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και εστιατορίου Delfini (http://hoteldelfini.gr/) στις Καμάρες Σίφνου. Με σπουδές και πολυετή ενασχόληση στο χώρο της μαγειρικής, την τελευταία δεκαετία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη γαστρονομική παράδοση της Σίφνου και τη σχέση της με τον τουρισμό του νησιού.

________
____


ΣΙΦΝΟΣ:Περιήγηση 
ΣΙΦΝΟΣ
Εκκλησίες της Σίφνου
ΣΙΦΝΟΣ:Αγγειοπλαστική
ΣΙΦΝΟΣ:Το trailer της ταινίας "ΝήSOS"

___________
____